Szlávik János: a kórházba kerülők nagy része előzőleg zsúfolt helyen volt

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosa szerint nem engedik patikába a remdesivirt, de ha a lakosság fele megkapja a még ki sem fejlesztett vakcinát, már elég lehet.

Virusmaszk

Virusmaszk

Kétezer fölött jár a naponta újólag megfertőződöttek száma, és a koronavírus halálos áldozatai is napról napra 40 fölött vannak, ebben a helyzetben pedig "továbbra is az egyéni felelősség a legfontosabb, tartsuk be az előírásokat, kerüljük a zárt, zsúfolt helyeket, tömegben viseljünk maszkot" – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus osztályvezető főorvosa a Kossuth rádiónak a hirado.hu beszámolója szerint.

Tapasztalatai szerint a megfertőződött emberek nagy többsége nem kerülte a nagy rendezvényeket, megbetegedése előtt zsúfolt helyen tartózkodott.

Az ígéretes, remdesivir nevű gyógyszert továbbra is megtartják klinikai alkalmazásra, megfelelő módon és időben alkalmazva hatásos is a kezelésben, segíti a mihamarabbi felépülést; ez azért is fontos, mert más készítmény gyakorlatilag nincs is az egészségügy kezében a koronavírus ellen, a világ a vakciná(k)ra vár.

A teljes cikk az infostart.hu oldalán olvasható el, idekattintva.