Egyre jobban terjed Ausztriában a koronavírus

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Rekordszámú új koronafertőzöttről tájékoztatott az osztrák egészségügyi minisztérium szombaton, egy nappal az újabb járványügyi korlátozások hatályba lépése előtt.

Virusmaszk

Virusmaszk

A tárca szerint az elmúlt 24 órában 3614 új fertőzéses esetet regisztráltak, ami jelentős növekedés az egy nappal korábbi 2571-hez képest.

Ausztriában az elmúlt hét napban átlagban 172,1 fertőzöttet regisztráltak százezer lakosra. Összehasonlításképpen Németországban 68,4 százalékos ez az arány a Robert Koch Intézet felmérése szerint.

Vasárnaptól újabb korlátozások lépnek életbe. A magánjellegű kisebb összejöveteleken egyszerre legfeljebb hatan tartózkodhatnak zárt helyiségben, szabadtéren pedig 12-en. A nagyobb, zárt helyiségekben legfeljebb ezren, a tömeges szabadtéri rendezvényeket pedig maximum 1500-an tartózkodhatnak.

Bővítették azoknak a helyszíneknek a listáját, ahol kötelező a védőmaszk viselése, így például már a vasútmegállókban és -állomásokon, illetve bevásárlóközpontokban is fel kell venni. A tömegközlekedési eszközökön és sífelvonókon ez már eddig is kötelező volt.

A hír a 24.hu oldalán olvasható, idekattintva.