Az Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 10. 16.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Napi három ökölnyi gyümölcs bevitelét javasolja az országos tisztifőorvos a téli időszakban a fertőződés megelőzése céljából. Csökkenteni kell az alkoholfogyasztást és a dohányzás mértékét is.

Virusmaszk

Virusmaszk

Nap nap után dől meg a koronavírus-járványhoz kapcsolódó halálozási csúcsadat, a pénteki szám 33, miközben továbbra is négy számjegyű az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon. Csaknem 29 ezer aktív fertőzött van, a kórházi ápoltak körében már 171-en vannak lélegeztetőgépen, ez a szám is folyamatosan növekszik.

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján tehát ismét volt miről beszélni.

Elsőként Bognár Lajos országos főállatorvos jelentkezett közlendőivel. Elmondta, az élelmiszereken és csomagolóanyagaikon keresztül nem terjed a koronavírus, az otthoni konyhákban viszont mindenki igyekezzen a felhasznált alapanyagokat, ételeket 60 fok fölé melegíteni.

Bejelentette, a Nébih honlapján minden kapcsolódó információ megtalálható. Müller Cecília az elmúlt 24 óra járványadatainak elemzésével kezdett.

"Mind a 33 elhunyt krónikus betegségben szenvedett, illetve gyors lefolyású, daganatos megbetegedésben" - jelezte.

Bejelentette, van 20 éves elhunyt is már Magyarországon.

Elmondta még, a fertőzöttek számának emelkedésével együtt emelkedik a kórházban ápolt és lélegeztetőgépre kerülő betegek száma is.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.