Falus Ferenc csak munkába engedné az embereket, amíg tart a járvány

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

“Gyorsvonatként rohanunk a vesztünkbe” - nyilatkozta Jakab Ferenc virológus a koronavírus második hullámával szembeni védekezésről. Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos egyetért ezzel a kijelentéssel, és arra is felhívta a figyelmet, hogy Jakab a kormány által felkért szakértői bizottságnak a tagja, jó lenne, ha a kormány meghallaná azt, amit mond.

Virusmaszk

Virusmaszk

Falus az ATV Startban elmondta, hogy az intézkedés hiánya az, ami a jelenlegi védekezést leginkább jellemzi. Falus szerint ilyen fertőzöttségi adatoknál sehol máshol a világon nem lehet 500 fős rendezvényeket tartani. Magyarországon az egyik legmeredekebb a fertőzöttek számának emelkedése - állította a volt országos tiszti főorvos.

Szerinte ha nem változik semmi, októberben-novemberben nagyon sok veszteségünk lesz a halálozási adatok tekintetében, hiszen exponenciálisan növekedik a halottak száma is.

Ha rajta múlna, bevezetné, hogy holnaptól csak munkába lehet járni, körülbelül 6 héten keresztül, a szórakoztatóipar és hasonló ágazatokban dolgozókat pedig az állami tartalékokból kellene támogatni.

A teljes cikk az ATV oldalán olvasható, idekattintva.