Elhunyt egy 39 éves tanár szombaton koronavírusban, de azóta sem tüntették fel az áldozatok között

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Szombat délután elhunyt egy 39 éves beteg az egyik vidéki kórházban. Tanár volt, olyan intézményben tanított, ahová általános iskolások és gimnazisták is járnak. Szeptember 17-én megfázásos tünetei lettek, de mivel ez ősszel rendszeresen előfordul iskolai közösségben, az elmúlt években nála is, eleinte nem tulajdonítottak nagy jelentőséget neki. 

Virusmaszk

Virusmaszk

Az áldozat felesége a 444-nek elmondta: a 39 éves tanár tünetei másnapra sem enyhültek, felhívta a háziorvosát, aki lázcsillapítót és forró italt javasolt. A szeptember 19-20-i hétvégén jelentősen romlott az állapota, előbb hőemelkedése, majd láza lett, fájt a torka, folyamatosan köhögött. Hétfőre már nagyon rosszul volt, nem kapott levegőt. Újra felhívta az orvost, aki kórházba küldte.

A covid-gyanús osztályra került, mintát vettek tőle. Két nappal később derült ki, hogy pozitív a tesztje. Átkerült az igazolt covidosok intenzív osztályára, de addigra már összeomlott a légzése, géppel kellett lélegeztetni, mesterséges kómába helyezték. Kétoldali tüdőgyulladást állapítottak meg nála, a koronavírus pedig a szívet is megtámadta. Múlt szombaton, október 3-án halt meg, 12 nappal azután, hogy kórházba került. 

A zárójelentésében is szerepel, hogy „összességében elmondható, hogy a hypertoniás, diabeteses betegnél SARS-2 COVID kiváltotta légzési elégtelenség, ARDS többszervi elégtelenségbe progrediált, mely komplex intenzív terápiával sem volt már reverzálható és a beteg halálát okozta”.  

Mégsem szerepel az operatív törzs statisztikájában az áldozatok között. Mert ott ugyan neveket nem tüntetnek fel, de életkort igen. Ilyen életkorú áldozat viszont nem szerepel azóta sem a központi kormányzati járványhonlapon, négy nappal a tanár halála után. 

A teljes cikk a 444.hu oldalán olvasható, idekattintva.