Operatív Törzs sajtótájékoztatója - 09. 30.

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A határérték 37,8 fok, akinek a második mérés után is ennél magasabb a hőmérséklete, azt hazaküldik - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatóján.

Virusmaszk

Virusmaszk

Kiss Róbert alezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese kezdte, megerősítette, hogy a kormány ma tárgyal a határzár meghosszabbításáról.

Szlovéniába a belépésre nincs szüksége negatív tesztre azoknak, akik mezőgazdasági munkát végezni mennek mert a határ túloldalán földjük van, illetve az ingázóknak.

Az elmúlt 24 óra rendészeti adatairól elmondta, hogy ismét több esetben kellett fellépni olyan személyek ellen, akik a tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot. Folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karanténokat, több mint 12 ezer ilyen ellenőrzést hajtottak végre.

Müller Cecília országos tisztifőorvos az elmúlt 24 óra adataival kezdte: 894 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, elhunyt 8 beteg. Az elhunytak életkora 54 és 78 év között van, jellemzően szív-és érrendszeri megbetegedésben illetve daganatos betegségben szenvedtek.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.