Koronavírus: tovább szigorít Szlovákia

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Szigorodnak októbertől a járványellenes intézkedések Szlovákiában, a kormány szerdán dönt az egészségügyi vészhelyzet ismételt kihirdetéséről - jelentette be Igor Matovic szlovák kormányfő a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére hivatkozva. Betiltják a tömegrendezvényeket és kint is kötelező lesz a maszk viselése.

Virusmaszk

Virusmaszk

Szlovákiában még márciusban hirdetett rendkívüli helyzetet a kormány a koronavírus terjedésének veszélyére hivatkozva, ez jelenleg is hatályban van - írja az MTI.

A rendkívüli helyzet márciusi kihirdetése után néhány nappal egészségügyi vészhelyzetet is kihirdettek. Ez utóbbi - legfeljebb 90 napra érvényesíthető -, így júniusban lejárt. Az a vészhelyzet, amelynek kihirdetésére ezúttal készül a pozsonyi kormány, az egészségügyi vészhelyzetnél szélesebb körű intézkedéseket lehetővé tevő, általánosabb jellegű lesz. "A helyzet további romlásának megfékezéséhez szükséges a vészhelyzet bevezetése" - indokolta a lépést Igor Matovic zlovák kormányfő a Központi Válságstáb ülése után a Markíza kereskedelmi televízióban, a koronavírus-fertőzöttek számának emelkedésére hivatkozva..

A teljes cikk elolvasható a napi.hu oldalán, idekattintva.