Romániában átlagosan 1300 új fertőzöttet találnak naponta

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Romániában újabb 1629 embernél mutatták ki a koronavírust az utóbbi 24 órában, így pénteken meghaladta az 1300-at a napi esetszám kéthetes átlaga.

Virusmaszk

Virusmaszk

Augusztus elejétől másfél hónapig az országban egyenletesen – átlagosan napi 1200-zal – növekedett a fertőzöttek száma, de az utóbbi két hétben ismét gyorsulni kezdett a járvány terjedése. Az adatok alapján már a napi 1317 új eset számít átlagosnak, a pénteki jelentésben szereplő esetszám pedig 24 százalékkal meghaladta ezt is.

Az utóbbi két hét átlagánál tíz százalékkal több, 42 halálesetet jelentettek pénteken, így 4633-ra emelkedett a koronavírus-járványnak tulajdonított romániai halálos áldozatok száma.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) adatai szerint az EU-ban lakosságarányosan továbbra is kiugróan magas Romániában a koronavírus-fertőzésnek tulajdonítható halálozási ráta. Az utóbbi két hétben az országban minden egymillió lakosra 27 koronavírus-haláleset jutott, ami több mint négyszerese az európai uniós átlagnak.

A teljes cikk a 24.hu oldalán olvasható el, idekattintva.