A második hullám lehet az igazi erőpróba a magyar munkaerőpiacon

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Sokkal több ma az álláskereső, mint a vírust megelőzően volt, ugyanakkor a minőség rosszabb: az emberek rossz állapotban vannak, a vállalatok pedig nem merik rájuk bízni azt a munkát, amire szakértőt keresnek. Erre a következtetésre jutott az Interspeedia toborzószoftvert fejlesztő cég tulajdonosa.

Virusmaszk

Virusmaszk

Nemes-Nagy Szilvia, a Performia Hungary Kft. ügyvezetője elmondta, a járvány kezdetén sokan azokat a munkatársakat küldték el, akiket már korábban is el kellett volna, ők vannak most nagy többségben az álláskeresők körében.

Sokkal több jelöltet kell meghallgatni, mire megtalálja a cég az igazit. Egy állásunkra például most háromszázan jelentkeztek, ami januárban még elképzelhetetlen lett volna. Óriási szám ez, de még egyikük sem került be állásinterjúra, mert a teszteken elbuktak.

Nem merném rájuk bízni azt a munkát, amire embert keresünk – fogalmazott a vezetési és toborzási szakértő, hozzátéve, hogy alacsony a boldogságfaktoruk a munkavállalóknak, nem célokban gondolkoznak, hanem veszteségben. Kiemelte, hogy a cégek felelőssége is nagy, mert bármilyen mélyponton is van egy munkavállaló, ha a vállalatban nem érez stabilitást, inkább továbbáll.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattintva.