Orbán Viktor: 23 órakor be kell zárni a szórakozóhelyeket!

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Tizenkilencezer-ötszáz forint lesz a koronavírus hatósági teszt ára - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videójában. A miniszterelnök azt mondta: semmilyen jogcímen sem lehet több pénzt elkérni egy tesztért.

Virusmaszk

Virusmaszk

A kormányfő azt is közölte, hogy a szórakozóhelyeket este tizenegy órakor be kell zárni. Hozzátette: a kormány fenntartja a beutazási korlátozásokat. Ezentúl kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedés és az üzletek mellett a színházakban, a cirkuszokban, és az egészségügyi intézményekben is. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy október 1-től az iskolákba csak testhőmérséklet-mérés után léphetnek be a diákok és a tanárok, csak és kizárólag ők.

Az első hullámmal szemben csatát nyertünk, most már felkészültebben és tapasztaltabban, ráadásul a konzultációval felvértezve áll szemben az ország a koronavírus második hullámával - fogalmazott Orbán Viktor a Facebookon közzétett videójában.

A szakemberek szerint december-január körül éri el a csúcspontját a járvány. A kormánynak kész forgatókönyve van arra, hogy fenntartsa az ország működőképességét - mondta a miniszterelnök.

A teljes cikk az index.hu oldalán olvasható el, idekattintva.