Magyar virológus: a koronavírusban elhunytak száma nagyon meg fog emelkedni

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A beszélgetésen Jakab Ferenc arra a kérdésre, hogy mit várhatunk idehaza a járványhelyzet tekintetében a következő hetekben, kifejtette: senkit ne tévesszen meg az, hogy most elsősorban a fiatalok fertőződnek és az idősebb korosztály biztonságban van. "Sajnos ez nem igaz: a járványügyi és epidemiológiai adatok a világtörténelemben mindig azt mutatták, hogy az esetszám növekedése után 5-7 héttel emelkedik sajnos a halálesetek száma is" - mondta.

Virusmaszk

Virusmaszk

És ha a napi adatokat követjük, láthatjuk: ma már 17-en vannak lélegeztetőgépen és sajnos a 80%-uk sosem jön le a lélegeztetőgépről -figyelmeztetett. Majd hozzátette, hogy a halálesetek ebből kifolyólag a következő hetekben nagyon meg fognak emelkedni.

A szakember szerint jelenleg a vírust az egyszerű és betartható járványügyi intézkedésekkel tudjuk kordában tartani és erre mindenkinek nyomatékosan felhívta a figyelmét.

Magyarország Franciaország után a második helyre zárkózott fel a lakosságra vetített járványterjedési számokban. "Megelőzve ezzel Spanyolországot és messze megelőzve jelenleg Olaszországot. Magyarországon Európához képest brutálisan tombol a járvány a lakosságra vetített számok alapján. Ez a fekete igazság" - mondta.

A teljes cikk a portfolio.hu oldalán olvasható, idekattintva.