A kockázatos országok listájára tette Magyarországot Szlovákia

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Lezárhatja határát a koronavírus-járvány miatt Ukrajnával Szlovákia – jelezte Marek Krajčí egészségügyi miniszter a kormány járványbizottságának ülését követően, közölve, hogy az intézkedés elfogadását javasolni fogja a központi válságstábnak. Csehország felkerül a vörössel jelölt országok listájára, de Ausztriát és Magyarországot is a kockázatos országok listájára sorolják a szlovákok.

Virusmaszk

Virusmaszk

Szlovákiában szeptember 16-tól betiltják a tömegrendezvények szervezését az éttermekben és a szálláshelyeken. Októbertől pedig a zöld zónába sorolt járásokban legfeljebb 200 ember vehet részt a szabadtéri rendezvényeken, a beltéri rendezvényeken pedig 100.

A narancssárga és piros színnel jelölt járásokban 100 résztvevő lehet egyszerre a szabadtéri rendezvényeken, a beltérieken 50 fő. Ez érvényes a fővárosra, Pozsonyra is.

A sporttáborok szervezésének körülményei szintén szigorodni fognak. A résztvevőknek egy 96 óránál nem régebbi negatív tesztet fog kelleni felmutatniuk, és nem lehetnek légúti megbetegedésre utaló tüneteik – döntött a kormány járványügyi bizottsága. Marek Krajčí egészségügyi miniszter felelősségteljes hozzáállásra, és a kockázatok minimalizálására szólított fel mindenkit. Egyúttal arra is rámutatott, hogy a fertőzés több helyi gócpontja épp a családi ünnepségek következtében alakult ki.

A teljes cikk elolvasható az infostart.huoldalán, idekattintva,