Teltház lesz az ünnepi hétvégén a Balatonon

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az átlagos foglalási érték 12 százalékkal több idén nyáron a Balaton térségében, mint tavaly. A három legnépszerűbb úti cél Siófok, Balatonfüred és Hévíz - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője. Az augusztus huszadikai hétvége teltházas lesz a Balatonon, de érdemes a meghiúsult foglalásokra is rákeresni.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az adatbázisunkban a teljes belföldi foglalás 34 százaléka szól valamilyen Balaton-parti településre, ami 12 százalékpontos növekedés 2019-hez képest - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szállás.hu szóvivője. Ez is alátámasztja azt, hogy járvány miatt nőtt a belföldi turizmus súlya. De nemcsak a Balaton, hanem a Velencei-tó és a Tisza-tó környéke is kedvelt úti cél idén nyáron, ami a foglalások számának emelkedésében is megmutatkozik a tavalyi adatokkal összevetve - tette hozzá a szóvivő.

A foglalási adatok alapján a Balatonnál átlagosan 3 főre, és 3 éjszakára keresnek szállást. "A három legnépszerűbb település pedig Siófok, Balatonfüred és Hévíz. Annak ellenére is, hogy Siófok az egyik legdrágább település" - mondta Kelemen Lili. A szállásközvetítő portál számításai szerint egy siófoki apartman átlagos ára 8314 fejenként egy éjszakára. A legmagasabb átlagárat egyébként Balatonszéplakon találta a portál: itt több mint 10 ezer forintba kerül egy éjszaka. Ezzel szemben Balatonrendesen vagy Balatonkeresztúron már átlagosan 4 ezer forint körüli összegből megszállhat egy apartmanban egy vendég éjszakánként.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.