Arat a koronavírus Romániában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Romániában ismét több mint 1300-zal növekedett egy nap alatt a koronavírussal diagnosztizáltak száma, és 45 halálesetről számolt be csütörtöki jelentésében a stratégiai kommunikációs törzs (GCS) - jelentette az MTI tudósítója. A focibajnokságot is lefújta a Román Labdarúgó Szövetség.

Virusmaszk

Virusmaszk

Az egy nap alatt elhunyt koronavírusos betegek száma másfélszerese az utóbbi két hét átlagának. A járvány eddig 2566 áldozatot követelt Romániában. A nyilvántartott több mint 26 ezer aktív fertőzött közül csaknem nyolcezren vannak kórházban. A súlyos esetek száma valamelyest csökkent, csütörtökön 458 koronavírusos beteget ápoltak intenzív osztályon.

Az utóbbi 24 órában újabb 1345 embernél mutatták ki a fertőzést: ez megközelíti a múlt csütörtökön feljegyzett negatív csúcsot és több mint 15 százalékkal magasabb az utóbbi két hét átlagánál.

A járvány továbbra is Bukarestben és a főváros északi szomszédságában található Prahova és Arges megyében terjed, ahol a fertőzésszám az utóbbi napon is meghaladta, vagy megközelítette a százat. Ezzel szemben a partiumi Szatmár megyében és a Duna-deltát magába foglaló Tulcea megyében csak két-két új fertőzést jelentettek.

A teljes cikk elolvasható a napi.hu oldalán, idekattintva.