Közel ezer új megbetegedést jelentettek Ukrajnában

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A korábbi napokhoz képest kevesebb, de így is csaknem ezer új koronavírusos fertőzöttet regisztráltak vasárnap Ukrajnában, a járvány kezdete óta azonosítottak száma velük együtt meghaladta a 73 ezret – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által hétfőn közzétett adatokból, amelyeket az egészségügyi miniszter is megerősített tájékoztatóján.

Virusmaszk

Virusmaszk

Ezek alapján az igazolt fertőzöttek száma 990 új esettel 73 158-ra, az elhunytaké 13 újabb halálos áldozattal 1738-ra nőtt, miközben eddig 39 876-an gyógyultak meg, közülük 333-an előző nap. Az országban a vasárnapit megelőzően a múlt héten öt egymást követő napon jegyeztek fel ezer fölötti új megbetegedést, szerdán minden eddigi rekordot meghaladó, 1197 új fertőzöttet regisztráltak.

Előző nap a legtöbb új beteget, 138-at az ország legfertőzöttebb régiójából, a nyugat-ukrajnai Lviv megyéből jelentették, ahol az elhunytak száma is újabb hárommal nőtt. A második legtöbb új fertőzöttet, 119-et a szintén a nyugati országrészben lévő Ivano-Frankivszk megyéből jelentették, a fővárosból, Kijevből pedig 102-őt.

A teljes cikk elolvasható a 24.hu oldalán, idekattintva.