A határátlépésen változtatott a kormány

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy egyelőre nem lesznek belföldi intézkedések, de ideiglenesen bevezettek három kategóriát a külföldi országokra vonatkozóan, amelyek által szabályozzák a karanténkötelezettséget. Ez érint külföldön lévő nyaralókat is.

Virusmaszk

Virusmaszk

Azt már pénteken, a Kossuth Rádióban elmondta a miniszterelnök, hogy még a hétvégén új intézkedésekről dönthetnek, mert a környező országokban megugrott a fertőzöttek száma. Úgy fogalmazott, hogy a legnagyobb veszély most az, hogy Magyarországra behurcolják a vírust, ezt kell megakadályozni.

Szombaton Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere beszélt arról, hogy a környező országokban elindult a második hullám.

A miniszter úgy értékelte, hogy a helyzet nagyon hasonlít a március elejihez, és most is nagyon fontos, hogy a kormány megfelelő ritmusban megfelelő intézkedéseket hozzon.

Gulyás Gergely a vasárnapi bejelentéseket azzal kezdte, hogy mindent megtesz a kormány a vírus visszatérésének megakadályozására. A helyzet ellenmondásos: minél inkább korlátozni tudják a határátlépést, annál inkább meg tudják védeni a biztonságos életet itthon. Korábban a történelemben a külföldre utazás korlátozása a szabadság megvonását jeletette, most ez fordítva van – mondta Gulyás Gergely.

A teljes cikk elolvasható az infostart.hu oldalán, idekattintva.