Óriási bajban van a vendéglátás, de azért akadnak már érdekesnek tűnő kilábalási kísérletek. A külföldi turisták visszatérése és állami segítség nélkül viszont tovább romolhat a helyzet.
Meglepő vehemenciával feszült egymásnak Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke és az ismert étterem-tulajdonos, Zsidai Zoltán Roy. Utóbbi egy interjúban igen markánsan fogalmazta meg lesújtó véleményét a járványhelyzetben házhoz szállítással túlélni próbáló éttermekről és a karitatív főzésekről.
Zsidai szerint a jótékonykodás olyan mentalitás, mint egy tékozló magyar nábobé, aki elkártyázza a vagyonát, a kiszállítást pedig az igazi éttermek ősellenségének nevezte.
Az ő felfogása szerint ugyanis „az étterem egy multidimenzionális élménycsomag, amelynek kulturális, társadalmi aspektusai vannak. Mindezt nem lehet házhoz szállítani.” Igen ám, de úgy legalább némi bevételhez lehetett jutni akkor is, amikor a vendéglátóhelyek bezárni kényszerültek.