Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának összefoglalója

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Egy nap alatt 12 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust. Az operatív törzs napi sajtótájékoztatóján Müller Cecília ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy a járvány még nem múlt el. Az idősek klubjait lehet látogatni, az egészségügyi dolgozók viszont még mindig csak minisztériumi engedéllyel mehetnek külföldre.

Virusmaszk

Virusmaszk

Már 4039 magyar szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést a járvány kezdete óta, az elmúlt napon a fertőzöttek száma 12-vel emelkedett – derül ki a kormányzati tájékoztatási oldalról.

A koronavírus okozta COVID-19 betegségben két idős ember vesztette életét szerdán, így a halálos áldozatok száma 553-ra emelkedett.

Az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóját Kiss Róbert a rendőri intézkedések ismertetésével kezdte. Eddig 2542-re emelkedett azoknak a száma, akik elektronikusan regisztráltak a hatósági házi karanténra. Eddig 437 büntetőeljárást indítottak, 125-öt rémhírterjesztés esetében.

Müller Cecília a napi koronavírus-adatokkal kezdte beszámolóját. Az országos tisztifőorvos arra is figyelmeztetett, hogy hiába cseng le a járvány, a kontaktszűréseken még mindig 10 körüli pozitív eseteket igazolnak naponta. A gyógyultak száma naponta emelkedik, így egyértelmű, hogy az aktív fertőzöttek száma is csökken, jelenleg 1095-en vannak - tette hozzá.

Kórházban jelenleg 321 főt ápolnak. A laboratóriumokban most is folyik a munka, az elvégzett minták vizsgálata ugyanabban a tempóban zajlik. Naponta körülbelül 1000 vizsgálatot végeznek el.

A teljes cikk elolvasható a hvg.hu oldalán, idekattintva.