Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának összefoglalója

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Mindössze 10 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést - hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Kiderült az is, hogy Békés, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Vas megyében senki sem halt meg koronavírusban.

Virusmaszk

Virusmaszk

A határforgalom ellenőrzés Magyarország valamennyi belső schengeni határán megszűnt – számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs szerdai online tájékoztatóján. Mint mondta, a rendőrség innentől az ellenőrzést Magyarországon belül hajtja végre. Péntektől Horvátországból is beléphetnek hatósági házi karantén ellenőrzése nélkül az állampolgárok – tette hozzá. Ma 797 fő használja aktívan a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, a karanténok száma 8805 – ismertette.

344-en vannak kórházban

Müller Cecília elmondta, tíz újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést az elmúlt 24 órában, ezzel 4027 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt egy 37 éves férfi, akinek az eddig rendelkezésre álló információk szerint nem volt ismert alapbetegsége.

Ezzel 551 főre emelkedett az elhunytak száma a járvány kezdete óta, 2355-en pedig már meggyógyultak – számolt be a tisztifőorvos. Örömteli hírnek nevezte, hogy az aktív fertőzöttek száma folyamatosan csökken, szerdán1121 főt tartanak nyilván.

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.