Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának összefoglalója

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 10 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 2 idős, krónikus beteg, ezzel 534 főre emelkedett az elhunytak száma, 2190-en pedig már meggyógyultak, kezdte szerdai tájékoztatóját Müller Cecília országos tisztifőorvos. Így összesen 1207 fő aktív fertőzöttről tudnak. 

Virusmaszk

Virusmaszk

41 százalékuk budapesti, 59 százalékuk pedig vidéki lakos − mondta Müller. 

Kiemelte, hogy „kedvező tendencia látszik az idősotthonok vonatkozásában.” Összesen 33 intézményben regisztráltak pozitív eseteket, de „az intézmények száma jó ideje nem emelkedett, a betegek gyógyulnak”, mondta az országos tisztifőorvos. Az 5991 főből összesen 899-en váltak pozitívvá a járvány ideje alatt. Közülük 460-an meggyógyultak, sokan visszakerültek a kórházakból az intézményekbe.

A nagyvilágot illetően az országos tisztifőorvos elmondta, hogy a vírus még mindig itt van velünk, és jelen van az egész világon. „Még számos földrészen szaporodik a koronavírusos fertőzöttek száma, ezzel együtt a halálozások száma is. A világon 6 millió 400 ezer fertőzöttet tartanak számon. Az összes halálozások száma pedig meghaladja a a 380 ezer főt”, részletezte.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattitnva.