Leépítések jöhetnek az építőiparban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az új projektek előkészítésének lelassulása és az új szerződések megkötésének csökkenése június elején már gondot okoz az építőiparban. A cégek rendelésállománya 0-30 százalék közötti mértékben csökkent, pótlásuk hiányában leépítések jöhetnek. Gyakoribb a késedelmes fizetés, ami egyre erősebben gerjeszti a lánctartozást - derül ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) friss felméréséből.

Virusmaszk

Virusmaszk

A bevezetett munkaegészségügyi intézkedések eredményeként el lehetett kerülni az építőiparban a vírusos megbetegedéseket, ebben a kijárási korlátozás megszüntetése sem hozott változást. Az ágazat teljesítőképessége továbbra is adott, a vállalkozások igyekeznek határidőre teljesíteni - írja heti összefoglalójában Koji László, ÉVOSZ elnök.

A tervezési, mérnöki munkákban helyenként nehézségeket okoz a home office, időszerű a visszaállás, illetve a hatékonyság gyors javítása.Határidőcsúszásokat a járványhelyzet jellemzően továbbra is a sokszereplős épületépítéseknél, lakásépítéseknél okoz. A csökkenő rendelésállomány ezen a területen is lehetővé teszi a csúszásban lévő kivitelezések folyamatos gyorsítását.

A teljes cikk elolvasható a napi.hu oldalán, idekattintva.