Szijjártó: megkezdődtek a tárgyalások a szlovén-magyar határ megnyitásáról

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Megkezdődnek a tárgyalások a magyar-szlovén határ megnyitásáról - közölte a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Virusmaszk

Virusmaszk

Szijjártó Péter a reggelt egy telefonos egyeztetéssel kezdte Anze Logar szlovén külügyminiszterrel. A szlovén egészségügyi hatóság, értékelve a magyar egészségügyi védekezés sikerességét, azt az ajánlást adta ki, hogy lehetséges a magyar-szlovén határ megnyitása a két ország polgárai számára - közölte.

Kiemelte, Magyarország érdekelt a határokon életben lévő korlátozások észszerű könnyítésében, ezért a szlovén és a magyar rendőrfőkapitány megkezdi a tárgyalásokat a határnyitás részleteiről.

,,Reggel egy telefonos egyeztetéssel kezdtünk Anže Logar szlovén külügyminiszter kollégával. Jó hír, hogy a szlovén egészségügyi hatóság értékelve a magyar egészségügyi védekezés sikerességét azt az ajánlást adta ki, hogy lehetséges a magyar-szlovén határ megnyitása a két ország polgárai számára. Mi érdekeltek vagyunk a határokon életben lévő korlátozások ésszerű könnyítésében, ezért a két rendőrfőkapitány megkezdi a tárgyalásokat a határnyitás részleteiről."

A teljes cikk elolvasható a portfolio.hu oldalán, idekattintva.