Az Operatív Törzs sajtótájékoztatójának összefoglalója

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Ma reggeltől Románia és Magyarország között az összes határátkelő hely megnyílt, mondta az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján Kiss Róbert. A rendőr alezredes arról is beszélt, hogy a kormány folyamatosan egyeztet további határnyitásokról a szomszédos országokkal.

Virusmaszk

Virusmaszk

A Nyugat-Európából induló, illetve a Nyugat-Európába tartó tranzitforgalom továbbra is biztosított, három határátkelőhelyen: Csanádpalotánál, Nagylaknál és Ártándnál.

Romániába hazatérhetnek azok a román állampolgárok is, akik repülővel Magyarországra érkeznek meg. Ők, illetve azok a sofőrök, akik őket hazaszállítják, mentesülnek a kötelező hatósági házi karantén elrendelése alól. 

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 3641 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 3 idős krónikus beteg. Ezzel 473 főre emelkedett az elhunytak száma, 1509-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1659 főre csökkent – ismertette Müller Cecília a csütörtöki adatokat az operatív törzs napi tájékoztatóján.

A teljes cikk elolvasható az index.hu oldalán, idekattitnva.