Van értelme két hétre kinyitni az iskolákat? És mi lesz nyáron a gyerekkel?

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

A járványhelyzet miatt a korábbi éveknél is nagyobb fejtörést okozhat idén a szülőknek, hogy oldják meg gyerekeik nyári felügyeletét, hiszen az éves szabadságuk nagy részét sokan - kényszerből vagy önként - már mostanra kivették, pedig még véget sem ért a tanév. 

Virusmaszk

Virusmaszk

A kormány korábban halvány ígéretet tett rá, hogy keres valamilyen megoldást a nyári gyerekfelügyeletre. Sokaknak viszont nemcsak a szünidőre, hanem már most szüksége lenne valami alternatívára a jelenlegi, nem túl vonzó ügyeleti csoportok helyett. Újranyitnak-e még júniusban az iskolák? Jövő hétre eldőlhet.

A kormány márciusban létrehozott oktatási akciócsoportja eddig nem foglalt nyilvánosan állást a kérdésben, de Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) elnöke, az akciócsoport tagjaként a minap elárulta: a lehetőséget hosszú ideje mérlegelve arra jutottak, hogy ha valakik, akkor az összes tanuló közül az alsósok térjenek–térhessenek vissza az iskolapadba.

Bár a kormány csak később – várhatóan jövő héten – dönt a június 1-e utáni forgatókönyvről, az oktatási államtitkár pénteki szavai is azt erősítik, hogy – kötelezően legalábbis – aligha tér majd vissza az iskolába bármely korosztály. Maruzsa Zoltán a Népszavának adott interjúban egyértelművé tette, hogy elégedett a tantermen kívüli digitális munkarenddel, és a tanévet szerinte ebben a munkarendben is le lehet zárni.

A teljes cikk a hvg.hu oldalán olvasható, idekattintva.