Az egészségügy fokozatos újraindításán van a hangsúly

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Európában egyedülállóan sikeresen kezeljük az új koronavírus-járványt, köszönhetőn az időben meghozott kormányzati korlátozó intézkedéseknek, a kórházak és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti folyamatos együttműködésnek, valamint a magyar lakosság fegyelmezettségének - mondta a kórházak főigazgatóinak tartott videokonferencián Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Ennek köszönhetően csökken az aktív és a kórházban ápolt fertőzettek száma, így a kórházi ellátás újraindításának hétfőtől újabb üteme következhet, a koronavírusos betegek ellátásra felkészített kórházi ágyak harmada újra feltölthető más betegekkel - olvasható az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtóközleményében.

Virusmaszk

Virusmaszk

Magyarországon nem tömeges megbetegedésekről, az intenzív kezelésre szorulók lehetetlen helyzetéről szólnak a hírek, mint Nyugat-Európa több országában, de továbbra sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy még tart a járvány.

Éppen ezért, amikor az egészségügy újraindításának második lépcsőjéről beszélt a miniszter a kórházak vezetőinek, akkor ismét a fokozatosságra helyezte a hangsúlyt. A négylépcsős intézkedés ezen szakaszában lehetőség nyílik az ágyszámok rugalmasabb kezelésére, elkezdődhetnek a tervezhető fekvőbeteg ellátások, köztük a műtéti beavatkozások, újraindíthatók a nem népegészségügyi szűrővizsgálatok, tovább bővíthetők a krónikus, valamint a kúraszerű ellátások. A miniszter külön kiemelte a szív- és érrendszeri betegek ellátásának fontosságát.

A teljes cikk elolvasható az origo.hu oldalán, idekattintva.