Sorra nyitnak ki a fürdők és a strandok - rendszeresen frissített lista!

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Az Operatív Törzs május 4-én jelentette be, hogy megnyithatnak a vidéki, szabadtéri strandok és fürdők. Mindez persze szigorú biztonsági intézkedések mellett történik.

Virusmaszk

Virusmaszk

Müller Cecília országos tisztifőorvos kihangsúlyozta, hogy továbbra is be kell tartani a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, egy emberre legalább négy négyzetméternyi területnek kell jutnia. A fedett helyiségekben lévő öltözőket, zuhanyzókat lehet használni, ám itt legalább óránként kell fertőtleníteni az üzemeltetőknek.

A legtöbb fürdő eleve úgy tervezte a tavaszi felkészülési és karbantartási munkálatait, hogy május végén, Pünkösdkor fog majd újranyitni. A fürdők szinte mindegyike kényszerű üzemszünetet tart, a biztonságos és felelősségteljes működéshez jellemzően két-három hétre is szükség van.

Ennek ellenére már számos település felkészült a látogatókra, és kinyitotta kapuit a fürdőzni és az úszni vágyók előtt.

Balatonfüreden pénteken megnyitották a strandokat, parkolókat. Tihanyban is kinyitottak a strandok, de csak a kijelölt, központi parkolókban lehet autóval megállni. Keszthelyen a hétvégén már lehetett sétálni, kerékpározni és horgászni a Balaton-parton, de a sétányként is használható strandok még nem látogathatók.

Több mint 7 heti bezárás után, május 9-én kinyitott a Hévízi Tófürdő szabadtéri része. A nyitást sokan kihasználták, hiszen több százan fürödtek a hétvégén a tóban. Az egészségügyi biztonsági szabályok betartása érdekében egyszerre legfeljebb 750 vendéget fogadnak.

Hódmezővásárhelyen a kedden megnyitott Török Sándor Strandfürdő és Gyarmati Dezső Sportuszodában “idősávokat” jelöltek ki, a 65 év felettiek 9 és 12 óra között használhatják a kültéri medencéket, a fiatalabbak ezt megelőzően és délután úszhatnak. A makói Hagymatikum fürdő pedig megszabta, hogy hány ember lehet egyszerre a medencében.

Maximalizálják a látogatószámot a Nógrád megye egyik legnépszerűbb településén lévő, júniusban nyitó bánki strandon is. A látogatóknak az egymás közti legalább 1,5 méter távolságot is be kell majd tartani.

Bár a hagyományos május eleji szezonnyitás elmaradt, de Európa legnagyobb fürdőkomplexumának Strandfürdője, a Hajdúszoboszlói Hungarospa 2020. május 29-én újra várja a strandolni vágyó vendégeket. A strand 15 medencéjéből 11 vehető majd igénybe.

A Magyar Fürdőszövetség arra kér minden magyar fürdővendéget, hogy az idén a pihenését, nyaralását tervezze Magyarország csodálatos fürdővárosainak egyikébe, érdemes lesz minél több biztonságos hazai fürdőt megismerni. Ezzel – amellett, hogy remekül fogják érezni magukat - nagyon sokat segítenek a 18 ezer munkahelyet biztosító, magyar fürdőszektor talpraállásában is.

Számos termálfürdő, gyógyfürdő, és strand nyitásának időpontjáról itt tájékozódhat.