Egyelőre nem töltötte meg optimizmussal a turizmusban dolgozókat az ígéret, miszerint május 15-től megnyithatnak a szállodák, de az éttermek, bárok, kávézók továbbra is zárva maradnak. Konkrét rendelkezések és megfelelő kormányzati kommunikáció hiányában egyelőre óvatosan kezelik a székelyföldi szálláshelyek üzemeltetői a miniszterelnök hétfő esti bejelentését.
Az egyik tusnádfürdői szálloda marketing- és eladási menedzsere, Székely Leila érdeklődésünkre elmondta: problémát jelent számukra a tervezésnél, hogy nincs elegendő és pontos információ a hotelek megnyitásának módjáról, hiányoznak a megfelelő és egyértelmű kormányzati intézkedések a kérdésben.
„A vendéglők kinyitásának elhalasztása eléggé ellehetetleníti a szállodák működését is. Fel lehet ugyan vinni szobákba a room service-szel az ételt, de ha belegondolunk, a szállodai szobák többsége nincs arra berendezve, hogy ott fogyasszák el a vendégek. Ez elég kényes kérdés” – fogalmazott a szálloda menedzsere. A szakember szerint ha nem is teljes, de elfogadható megoldást jelenthetne, ha lehetővé tennék a szabadtéri teraszokon való kiszolgálást.
A tusnádfürdői szálloda menedzsmentje várja a pontosabb központi szabályozást. „Az újranyitásig a szállodában műszaki ellenőrzéseket, karbantartási, javítási munkákat végzünk. A magunk számára próbálunk felállítani egy stratégiát elsősorban a közegészségügyi, tisztasági szempontokat figyelembe véve" – magyarázta.
A menedzser elmondta: minél több helyen kézfertőtlenítő adagolókat szerelnek fel, készülnek az alkalmazottak testhőmérséklet-mérésére, biztosítják a megfelelő védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket. A szobák fertőtlenítéséhez UV-lámpákat és hagyományos vegyszereket is használni fognak. "Kezdetben várhatóan nem lesz nagy a forgalom, így azt tervezzük, hogy körforgásszerűen adjuk ki a szobákat, a vendégek után megpihentetjük a helyiségeket néhány napig” – részletezte az intézkedéseket a menedzser.
A teljes hírt a maszol.ro oldalán tudja elolvasni, ide kattintva. »