2168-nál tart már az eddigi összes fertőzött száma hazánkban

virusmaszk-logo
Covid-19 Tesztek, Maszkok, Kesztyűk, Fertőtlenítők

Újabb 70 személyt diagnosztizáltak hazánkban az új koronavírus-fertőzéssel, írja koronavirus.gov.hu ma reggeli adatközlő cikkében. Ezzel az eddigi összes fertőzöttszám elérte a 2168-at.

Virusmaszk

Virusmaszk

825 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen van 63 személy.

12 idős, krónikus beteg hunyt el a COVID-19 következtében. Ezzel az elhunytak száma 225-re növekedett.

Az eddigi összes felgyógyult száma 295.


Magyarország továbbra is a csoportos megbetegedések szakaszában jár, amikor bárki bármilyen közösségben, vagy személyes érintkezés által megfertőződhet. A hivatalos szervek jelzése alapján valószínűleg a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a vírushordozók száma.

A tömeges megfertőződések lelassításához fontos, hogy mindenki, aki teheti maradjon otthon, tartsa be az ajánlásokat és a határozatlan időre meghosszabbított kijárási korlátozást.

Különösen a fővárosiakat kérik, hogy a fent említetteket szigorúan tartsák be, a legtöbb fertőzött ugyanis Budapesten és a környező agglomerációban található.

A koronavírus az idősebb korosztály tagjaira a legveszélyesebb, így nyomatékosan kérjük őket, hogy ne hagyják el otthonaikat. A bevásárlást és gyógyszereik kiváltását bízzák ismerősökre, rokonokra vagy kérjék a helyi önkormányzat segítségét.